Du behöver

  • 2 st rödlökar
  • smör till stekning
  • salt (vit)peppar
  • 800 g fast potatis
  • 500 g rostbiff eller innanlår
  • 3 st äggulor
  • 3 msk senap fransk
  • hackad persilja
  • HP-sås

Tomatsallad:

plommontomater
1 st stjälkselleri stjälk
1 tsk äppelvinäger
2 tsk rapsolja
flingsalt svartpeppar

Gör så här

1
Börja med tomatsalladen. Skölj och grovskiva tomaterna, ansa och tunnskiva sellerin. Varva i portionsskålar. Salta och peppra över, droppa på vinäger och olja.

2
Halvera, skala och tärna lökarna, låt dem svettas med smörklick i medelvarm stekpanna tills de är mjuka och genomskinliga. Rör om emellanåt. Ta upp, håll varmt.

3
Skala under tiden potatisen, tärna drygt centimeterstort och skölj väl i durkslag. Torka kuberna i handduk. Genomstek potatisen i lätt brynt smör i ett par varma stekpannor, vänd om försiktigt med stekspade då och då. Ta upp och blanda med löken. Håll varmt.

4
Tärna köttet i kuber med cirka 1 1/2 cm sida. Bryn hastigt i smör på hög värme, gärna i två omgångar. Salta och peppra ordentligt. Tillsätt potatis och lök. Låt allt bli hett, dra pannan från värmen.

5
Blanda snabbt äggulor och senap i bunke, vänd ner i stekpannan. Rör om och servera med hackad persilja, tomatsalladen och HP-sås.