Du behöver

  • 1 st rödlök stor
  • 0.5 st röd chili
  • 1 msk smör
  • 1 st lagerblad
  • 3 st kryddnejlikor
  • 1 bitar kanelstång
  • 3 dl lingon frysta eller färska
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl råströsocker

Gör så här

1
1 Skala, halvera och skiva löken. Dela, kärna ur och skiva chilin. Fräs lök och chili mjuka i smöret utan att de tar färg. Tillsätt lagerblad, kanelstång och kryddnejlikor och fräs lite till.

2
2 Häll på lingon, vinäger och socker och låt sjuda i cirka 20 minuter eller tills chutneyn börjat tjockna (den tjocknar ytterligare när den svalnar).

3
3 Häll upp i en ren burk och förslut.

4
Tips!??Lingonchutneyn passar bra att förbereda i god tid. I en väl rengjord och försluten burk håller den sig flera veckor i

5
kylen.