Du behöver

  • 2.5 st kronfågel kycklingben
  • salt peppar
  • 1 kg potatis (t ex potatis, morötter, palsternackor)
  • 2.5 msk olja
  • curry Ca 1 msk

Sås:

2 dl crème fraîche
1 msk tomatpuré
2.5 cm purjolök finhackad
2 msk sweet chilisås

Gör så här

1
Krydda kycklingbenen och stek dem i 225°C i ca 25 minuter. Köttsaften ska vara klar och ofärgad. Pensla gärna de färdigstekta benen med sweet chilisås. Skala och dela potatis och rotfrukter i mindre bitar och lägg på bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och blanda så att ett tunt lager olja täcker grönsakerna. Strö över curry och flingsalt. Stek i 225° C i ca 30 min eller tills gyllengul färg och allt är genomstekt. Blanda samman såsen och smaka av med salt och peppar. Servera sallad till.

2

3
Smaklig måltid!