Du behöver
- blomkålshuvud (ca 500 g)
 - 2 st schalottenlökar grovt hackade
 - 2 st vitlöksklyftor grovt hackade
 - 2 msk smör
 - 1.5 st svampbuljongtärning
 - 3 dl grädde (valfri fetthalt)
 - 1 tsk spiskummin
 - salt nymalen svartpeppar
 - rostade sesamfrön
 - kryddgrönt till exempel mejram eller persilja
 
Gör så här
1
                Dela blomkålshuvudet i mindrre bitar och bryn tilsammans med löksorterna i smör. Slå på 7 deciliter vatten och buljongtärning.
            
2
                Låt småkoka cirka 10 minuter. Mixa alltsammans.
            
3
                Tillsätt grädden, hetta upp och smaka av med resten av ingredienserna.
            
4
                Strö sesamfrön och lite klippt kryddgrönt vid serveringen.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







