Du behöver

  • 400 g potatis mjölig
  • 400 g rotselleri
  • salt
  • 1.5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 st gurka
  • 0.5 st persilja fint skuren
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • vitpeppar
  • 500 g korv god med hög kötthalt och mycket smak
  • 2 tsk riven pepparrot

Till servering:

ketchup senap och rostad lök

Gör så här

1
1 Skala potatisen och rotsellerin och skär dem i cirka 2 centimeter stora bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, cirka 15–20 minuter.

2
2 Värm under tiden mjölken tillsammans med smöret (spara lite till stekningen av korven).

3
3 Skala gurkan, halvera och kärna ur den och tärna den fint. Blanda med persilja, vinäger och olja och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

4
4 Snitta korvarna och stek dem färdiga i lite smör.

5
5 Låt den mjuka potatisen och sellerin rinna av och mixa snabbt ihop med mjölken och smöret. Smaka av med pepparrot, salt och lite vitpeppar.

6
Servera moset med korv och gurksallad.