Du behöver

  • 1 msk citronsaft färskpressad
  • 0.5 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar nymalen
  • 225 g räkor skalade
  • 1 st babyspenat (70 g)
  • 8 st ägg
  • 8 msk mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1.5 msk finhackade färska örter t ex dill, persilja, basilika
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk smör

Gör så här

1
1 Blanda citronsaft, vitlök, salt, peppar och olja i en skål. Vänd ner räkorna och spenaten, låt marinera cirka 10 minuter.

2
2 Vispa ihop ägg, mjölk och salt till omelettsmeten, bara så att allt blandas. Blanda i örter och ost.

3
3 Stek fyra portionsomeletter i smöret, en i taget. Stek varje omelett på ena sidan tills den fortfarande är krämig på ytan. Luta pannan och låt omeletten försiktigt glida över till hälften på en varm tallrik. Lägg fyllning på ena halvan. Vik över den andra halvan. Peppra.


Kommentar:
Variera den trogna omeletten med räkor och fräscha örter.