Du behöver

  • kycklingklubbor Ca 4 st Kronfågel
  • 1 st pepparfrukt finhackad röd utan kärnor
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • potatis Ca 1 kg blandat och söt
  • olja
  • flingsalt
  • tomat Kall sås som fraiche

Gör så här

1
Dela klubborna och lägg i en smord form. Blanda samman kryddorna och klappa in i köttet, strö på mer än hälften av den hackade pepparfrukten över. Skala potatisen. Skär potatissorterna i ungefär lika stora delar och lägg över på en bakpappersklädd plåt. Ringla olja över och blanda så att oljan täcker alla ytor. Krydda med flingsalt och nymald peppar. Sätt in formen och plåten samtidigt i 200° C varm ugn, stek i 30-35 minuter el tills köttsaften är ofärgad och utan rosa inslag och potatisen är genomstekt. Strö över resterande hackad pepparfrukt. Servera med sallad och tomat/basilikasås.

2

3
Smaklig måltid !