Du behöver
- 1 kg fast potatis
 - 1.5 msk smör
 - 2.5 msk vetemjöl
 - 5 dl mjölk
 - 0 tsk salt
 - 1 st kajennpeppar dutt
 - 1 msk klippt gräslök eller dill
 - 400 g färsk spenat
 - 1 st röd chilifrukt
 - 2 tsk olja neutral
 - 250 g lax i skivor rimmad eller gravad
 
Gör så här
1
                Skala potatisen, skiva halvcentimetertjockt. Genomkoka i saltat vatten som sedan slås bort.
            
2
                Smält smöret i non-stickkastrull, rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp och småsjud under omrörning 5 minuter. Smaksätt med salt, kajenn och klippt ört. Blanda i potatisskivorna.
            
3
                Skölj spenaten, rulla in i handduk att rinna av. Finskiva chilifrukten, peta bort kärnor. Hetta upp oljan på högsta värme, fräs först chilin, sedan spenaten i den ett par minuter. Salta och peppra spenaten under stekningen, och servera genast.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Näringsvärde: 412 kcal, 16 g fett, 35 g kolhydrater, 5 g fibrer