Du behöver

  • 8 st krustader stora
  • 1.5 dl västerbottensost riven
  • 7 st potatis små, kokta potatisar
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 st ägg
  • 0.5 msk dill finhackad
  • 0.5 msk gräslök finhackad
  • 1 krm svartpeppar

Till servering:

50 g löjrom

Gör så här

1
1?. Värm ugnen till 175 grader. Ställ krustaderna på en papprad plåt och fördela osten i dem. Dela potatisarna i bitar och lägg dem på osten. Vispa ihop ägg, mellangrädde, örter och peppar och fördela smeten i krustaderna. Fyll inte riktigt hela vägen upp, då rinner de över i ugnen. Grädda i cirka 15 minuter eller tills fyllningen stannat och fått fin färg.

2
2?. Låt krustaderna svalna något och toppa dem sedan med löjrom. Servera direkt.


Kommentar:
Tips! Pensla krustaderna invändigt med smält smör och ställ dem upp och ned på en tallrik i kylen att stelna innan du fyller dem. Då mjuknar de inte lika lätt.