Läsar-recept

Silviakaka

Du behöver 2 st ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 dl Ljummet vatten Glasyr: 100 g smör...

Tillagningstid: 50 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl Ljummet vatten

Glasyr:

100 g smör
1 dl socker
1 st äggula
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

kokosflingor

Gör så här

1
Vispa ägg och socker och rör ner de övriga ingredienserna.

2

3
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper ( ca 20 x 30 cm).

4

5
Grädda i 200 grader i 20-30 min (prova med sticka, hade min inne 25 min). Låt svalna.

6

7
Koka ihop alla ingredienserna till glasyren. Rör hela tiden tills den tjocknat. Häll sedan glasyren över kakan. Strö över kokosflingorna och skär i rutor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top