Du behöver
- 2 st hönsbuljong tärningar
- 1 l vatten
- 10 st kycklingben
- 4 st morötter
- vatten salt
- 4 prt ris parboiled
- 150 g ärter
- 2.5 st lime
- 2.5 msk vetemjöl
- 1.5 st kajennpeppar duttar
- ärtskott eller kryddgrönt
Gör så här
1
Lägg buljongen i vatten i kastrull, koka upp. Lirka ner kycklingbenen i vattnet, låt sjuda på svag värme 15–18 minuter. Ta bort skinnet efter kokningen. Spara buljongen.
2
Skala och grovriv morötterna. Koka upp vatten och salt till riset, lägg i ris och rotriv. Sjud under lock efter paketråden. Lägg i ärterna när bara ett par minuters koktid återstår.
3
Mät upp 4 1/2 deciliter av hönsbuljongen i kastrull, koka upp. Pressa saft från 2 limefrukter, skaka den jämn med vetemjölet i skruvlocksburk. Rör ner i buljongen, sjud 3 minuter och smaka av med salt och kajenn. Tillsätt grönt före servering.
Näringsvärde: Kcal 595, fett 11 g, kolhydrater 66 g och fibrer 6 g