Du behöver

  • 2 st hönsbuljong tärningar
  • 1 l vatten
  • 10 st kycklingben
  • 4 st morötter
  • vatten salt
  • 4 prt ris parboiled
  • 150 g ärter
  • 2.5 st lime
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 1.5 st kajennpeppar duttar
  • ärtskott eller kryddgrönt

Gör så här

1
Lägg buljongen i vatten i kastrull, koka upp. Lirka ner kycklingbenen i vattnet, låt sjuda på svag värme 15–18 minuter. Ta bort skinnet efter kokningen. Spara buljongen.

2
Skala och grovriv morötterna. Koka upp vatten och salt till riset, lägg i ris och rotriv. Sjud under lock efter paketråden. Lägg i ärterna när bara ett par minuters koktid återstår.

3
Mät upp 4 1/2 deciliter av hönsbuljongen i kastrull, koka upp. Pressa saft från 2 limefrukter, skaka den jämn med vetemjölet i skruvlocksburk. Rör ner i buljongen, sjud 3 minuter och smaka av med salt och kajenn. Tillsätt grönt före servering.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 595, fett 11 g, kolhydrater 66 g och fibrer 6 g