Du behöver

  • 4 prt jasminris
  • 1 tsk salt vatten
  • 4 st kryddnejlikor
  • 1 st purjolök
  • 2 msk olja neutral
  • 3 msk curry
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 st kokosmjölk
  • 1 st persikor i klyftor och spad
  • 1 tsk salt
  • kajennpeppar ett par duttar
  • 400 g kycklingbröst

Gör så här

1
Koka riset i saltat vatten enligt påsens instruktion, låt kryddnejlikorna koka med.

2
Kvarta och grovskiva purjon, skölj bitarna noga i sil. Skaka av och fräs i gryta med olja, medelvärme räcker, 5 minuter. Rör i curry, fräs ett par minuter till, och blanda sedan i mjölet. Rör om och späd med kokosmjölk och spadet från fruktburken. Låt småputtra under lock 5 minuter och smaka sedan av med salt och kajenn. Skiva kycklingfiléerna tunt och blanda ner i såsen. Låt småputtra med locket på glänt 5 minuter, rör om och smaka av igen. Vänd allra sist i fruktbitarna.


Kommentar:
Näringsvärde: 556 kcal, 19 g fett, 66 g kolhydrater, 3 g fibrer