Du behöver

  • 600 g lax skinn- och benfri
  • 600 g färskpotatis eller små potatisar
  • 250 g grön sparris
  • 300 g knippmorötter
  • 4.5 st salladslökar eller späda färsklökar
  • 1 tsk olja till halstring
  • 0.5 dl rapsolja kallpressad
  • 1 msk dijonsenap grovkornig, eller 1/2 msk ljus dijonsenap och 1/2 msk skånsk senap
  • citron det rivna skalet av 1
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt och nymalen svartpeppar
  • dillvippor

Gör så här

1
Skär laxen i kuber 3 x 3 centimeter.

2
Tvätta och dela potatisen, skär av den nedre träiga delen på sparrisen och skala och dela morötterna. Koka potatis och morötter mjuka i saltat vatten 12–15 minuter, koka med sparrisen den sista en och en halv minuten och löken den sista halvminuten.

3
Halstra laxkuberna i het panna med lite olja, runt om i 3 minuter, salta och peppra.

4
Häll bort vattnet från primörerna när de är färdiga. Vänd ihop med rapsolja, senap, citronskal, pressad citron, gräslök, salt och svartpeppar från kvarnen. Servera med laxen, garnera med dill.