Du behöver

  • 1 kg räkor små frysta, tinade (storlek 90–120) eller ca 350 g skalade räkor
  • 1 st rödlök liten
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 dl smetana
  • 1 msk hackad dill
  • salt peppar

Örtomelett:

10 st ägg
1 dl mjölk
0.5 dl grädde
1 tsk salt
2 msk hackade örter t ex basilika
olja och smör till stekning

Till servering:

citronklyftor
dillkvistar
svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Skagenröra: Börja med skagenröran som gärna ska dra över natten. Tina och skala räkorna. Skala och finhacka löken.

2
Blanda majonnäs och smetana i en skål. Blanda i lök och dill. Vänd ner räkorna. Smaka av med salt och peppar. Täck med plastfilm och låt stå i kylskåp 2–3 timmar eller över natten.

3
Tips: Använd gärna små räkor till skagenröran, då behöver de inte hackas.

4
Örtomelett: Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och salt, bara så att allt precis blandas. Blanda i örterna. Stek åtta portionsomeletter i smör och olja i en liten släpplättpanna.

5
Servering: Servera omeletterna toppade med skagenröra,

6
citronklyftor, dill och nymalen svartpeppar.