Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g philadelphiaost
- 3 dl vispgrädde
- 10 st digestivekex
- 1 st citron
- hallon till dekoration
Gör så här
1
Separera äggen, lägg vitor och gulor i varsin bunke. (För bäst resultat med vitorna så lägg dessa i en torr och fettfri bunke, gärna rostfri.)
2
3
Vispa gulorna tillsammans med strösocker och vaniljsocker till en ljus och pösig smet.
4
5
Tillsätt philadelfiaosten och blanda till en jämn smet.
6
7
Vispa grädden, lagom fast, i en egen bunke. Rör sedan ner grädden i äggsmeten.
8
9
Vispa äggvitorna till ett fast skum och rör försiktigt ned i den andra smeten.
10
11
Tvätta och riv skal av citronen och pressa ur saften och rör ner i smeten.
12
13
Krossa kexen och lägg kaksmulorna jämnt fördelat på botten av en rund form med löstagbar kant.
14
15
Häll smeten ovanpå och bred ut den jämnt.
16
17
Ställ i frysen i minst 4 timmar.
18
19
Ta ut cheescaken 15-30 minuter innan servering och dekorera med tex hallon eller passionsfrukt.