Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 10 st digestivekex
  • 1 st citron
  • hallon till dekoration

Gör så här

1
Separera äggen, lägg vitor och gulor i varsin bunke. (För bäst resultat med vitorna så lägg dessa i en torr och fettfri bunke, gärna rostfri.)

2

3
Vispa gulorna tillsammans med strösocker och vaniljsocker till en ljus och pösig smet.

4

5
Tillsätt philadelfiaosten och blanda till en jämn smet.

6

7
Vispa grädden, lagom fast, i en egen bunke. Rör sedan ner grädden i äggsmeten.

8

9
Vispa äggvitorna till ett fast skum och rör försiktigt ned i den andra smeten.

10

11
Tvätta och riv skal av citronen och pressa ur saften och rör ner i smeten.

12

13
Krossa kexen och lägg kaksmulorna jämnt fördelat på botten av en rund form med löstagbar kant.

14

15
Häll smeten ovanpå och bred ut den jämnt.

16

17
Ställ i frysen i minst 4 timmar.

18

19
Ta ut cheescaken 15-30 minuter innan servering och dekorera med tex hallon eller passionsfrukt.