Du behöver

  • 4 prt mathavre
  • 0.5 st rödlök finhackad
  • 0.5 st fetaost (75 g)
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 st citron skalet och saften
  • 0.5 st kruka basilika finhackad
  • 2 tsk olivolja
  • 3.5 st kycklingfil
  • olja att steka i
  • salt och peppar
  • 70 g mangoldblad

Gör så här

1
Koka mathavre enligt förpackningens anvisningar. Hacka rödlöken fint.

2
Mosa fetaosten och blanda den med creme fraiche, citronskal, basilika och olivolja.

3
Skär kycklingfiléerna i 3–4 långsmala bitar och stek dem i olja i stekpanna. Salta och peppra lätt.

4
Blanda havren med rödlök och citronsaft och vänd till sist ned mangoldblad.

5
Servera kycklingen med mathavre och fetaostkräm.