Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor eller 8 kycklinglår
  • 1 l hönsbuljong (av tärning)
  • persiljestjälk
  • 1 st citron
  • 3 msk vetemjöl
  • 0.5 dl kallt vatten
  • salt kajennpeppar
  • 4 prt parboiled-ris
  • 4 st tomater
  • 3 msk persilja finhackad
  • 1.5 tsk mynta finhackad färsk
  • 3 msk olivolja

Gör så här

1
Koka kycklingen i buljongen under lock på knapp medelvärme 25 minuter med persiljan.

2
Riv citronskalet fint, spara. Pressa citronen, låt de urpressade skalen sjuda med i kycklingkoket.

3
Hetta upp 5 dl av kyckling-spadet i kastrull. Rör eller skaka samman 3/4 dl kallvatten med mjölet till jämn smet, blanda ner i sjudande buljong och låt småputtra 3 minuter. Tillsätt hälften av citronjuicen och smaka av med salt och malen kajenn.

4
Koka riset efter paketets beskrivning. Halvera tomaterna, gröp ur kärnhusen och finhacka tomatköttet. Blanda med persilja och mynta, citronskal, citronjuice och olja. Salta och peppra. Rör ner i det färdiga riset före servering.