Du behöver

  • 500 g kumquats
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl socker
  • 1 dl torkade tranbär
  • 2 tsk ingefära riven färsk
  • 1 st stjärnanis
  • 1 bitar kanelstång
  • 5 st kryddnejlikor
  • 10 st svartpepparkorn

Gör så här

1
Tvätta citrusen noga i ljummet vatten, dela dem på längden och pilla ur kärnorna. Skär halvorna i grova bitar och lägg dem i en tjockbottnad kastrull. Häll på apelsinjuice och vinäger och låt småkoka i 15 minuter under lock.

2
Skumma och häll sedan i resten av ingredienserna, låt småkoka utan lock i 25–30 minuter tills frukterna är mjuka och chutneyn tjocknat lite. Plocka ur kanelstången och stjärnanisen, häll upp på varma, rena burkar, förslut och låt svalna.