Du behöver

  • 4 st broccolistånd (cirka 1 kg)
  • 12 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • 2 st portionsbaguetter
  • 4 msk pesto
  • 2 dl parmesanost finriven
  • olivolja med citronsmak
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet

Gör så här

1
Sätt ugnen på grill.

2
Skär broccolin i buketter, skala och skiva stammen och koka upp med buljong i en stor kastrull. Koka broccolin mjuk och stavmixa den sedan med hälften av creme fraichen, smaka av med salt och peppar.

3
Dela varje baguette på längden och sedan mitt itu, bred pesto på snittytorna och strö över parmesanost. Lägg på plåt och sätt in under grillen tills osten smält och brödet fått färg.

4
Servera soppan med en klick creme fraiche och ringla i lite citronolja. Toppa med rivet citronskal. Bjud nygrillad

5
pestobaguette till.