Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st broccolistånd
  • 2 st morötter
  • 400 g fiskfilé skinn- och benfri, gärna t ex lax, torsk och sej
  • 1 st citrongräs
  • olivolja till stekning
  • 1 msk currypasta röd
  • 1 st burk kokosmjölk (400 ml)
  • 150 g skalade räkor
  • 1 st lime
  • 1 kruka koriander
  • ris till servering

Gör så här

1
Skala löken och hacka den grovt. Dela broccolin i små buketter, ansa och strimla roten. Skala morötterna och skär dem i tunna slantar.

2
Skär fisken i kuber. Ta av de yttersta, träiga bladen på citrongräset och banka lite på roten med skaftet på din kniv.

3
Fräs löken i lite olivolja i en kastrull tills den blir mjuk men inte tar färg. Lägg i morötterna, den strimlade broccoliroten och currypastan och låt fräsa någon minut till. Lägg i citrongräset och häll på kokosmjölken. Låt koka ihop tills moroten är nästan klar.

4
I med fisk och broccolibuketter och låt sjuda i några minuter till. Lägg i räkor, lyft ur citrongräset och smaka av med pressad lime. Toppa med massor av koriander.

5
Servera med ris eller nudlar.