Du behöver

  • 4–6 potatisar
  • 4 morötter
  • 2 persiljekvistar
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl matlagningsgrädde eller crème fraiche
  • 1 kapsel fiskfond
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 500 g tinad spättafilé
  • 1–2 fänkålsstånd
  • 500 g tinade blåmusslor med skal
  • brytbröd

Gör så här

1
Skala och grovskiva potatisar och morötter, lägg allt med persiljan i gryta och slå på vatten och grädde. Ploppa i fiskfonden. Koka upp, och rör sedan i mjölet utrört i vinet. Sjud under lock omkring 7 minuter, skivorna ska vara nätt och jämnt genomkokta.

2
Halvera under tiden fiskfiléerna längs mittranden. Rulla ihop dem, fäst med tandpetare. Ansa bort fänkålens antenner och skiva rotklumpen

3
grovt. När potatisen är nästan färdigkokt är det dags att lägga i fänkål, fiskrullar och musslor. Lägg på lock, koka upp och sjud 1–2 minuter. Klart! Servera bröd

4
till.