Du behöver
- 225 g mango tinad i bitar
- 1 st lime saft och det yttersta finrivna skalet
- 1 kruka koriander
- 1 st ingefära tumme skalad färsk
- 1 st röd chilifrukt skivad
- 0.5 tsk salt
- 4 prt ris (parboiled)
- 4 prt torskrygg tinade portionsbitar
- 1 dl riven kokos
- smör att steka i
- 1 näve ärtskott
Gör så här
1
(Stav)mixa mango, limeskal och limesaft, korianderstjälkar och skivad ingefära samt halva den skivade chilin med saltet. Hacka resten av koriandern och chilifrukten, vänd i.
2
Koka riset enligt förpackningens anvisning.
3
Vänd fiskbitarna i kokos. Hetta upp stekpannan till dryg medelvärme, låt smör ta lätt färg i den. Stek fisken 3–4 minuter på varje sida.
4
Klipp ner ärtskott i det färdiga riset.
Tips Har du inga ärtskott? Tinade ärtor går också bra.