Du behöver

  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • olivolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st gurka
  • 1 st lime det yttersta finrivna skalet och saften
  • 1 st burk majskorn (150 g)
  • 4 st tortillabröd
  • 1 näve krispig sallad t ex isberg
  • 1 dl aioli

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form. Rör ihop 1 msk olivolja med chiliflakes och salt och pensla laxen med blandningen. Stek i ugnen i 12–15 minuter beroende på tjockleken på din laxen. Den ska bara bli precis klar. Skala under tiden gurkan, dela den på längden och kärna ur den med en tesked. Skiva gurkan på snedden och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja samt skalet och saften från limen. Låt marinera medan laxen är i ugnen.

2
Låt majskornen rinna av och rosta dem i lite olivolja tills de får färg och doftar gott. Värm tortillabröden i ugnen de sista

3
minuterna av laxens stektid och fyll dem sedan med salladsblad, gurka, majs och laxen delad i mindre bitar. En klick aioli är gott till.