Du behöver
- Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen och blanda den med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut potatiskivorna. Sätt plåten i mitten av ugnen 15–20 minuter eller tills potatisen är gyllengul och mjuk. Salta och strö över lite chiliflingor.
- Blanda majonnäs och citronsaft. Finhacka timjanen (ta inte med det grövsta på timjanstjälkarna) och vänd ner den i
- majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
- Krydda fisken med salt och stek den i oljan cirka 3 minuter på varje sida. Strö över citronskal och efterstek under lock cirka 3 minuter eller tills fisken är genomstekt.
- Servera fisken på en bädd av potatis. Toppa med majonnäsen och servera med limeklyftor.
Gör så här
1
8–10 potatisar, t ex King Edward
2
3–4 msk olivolja
3
salt
4
1 krm chiliflakes
5
1 1/2 dl majonnäs
6
1–2 msk färskpressad citronsaft
7
1 knippa timjan (ca 1/4 kruka)
8
peppar
9
4 portionsbitar (à ca 125 g) fiskfilé, t ex torsk eller kolja
10
olja till stekning
11
det yttersta finrivna skalet av en citron
12
1 lime i klyftor till servering