Du behöver

  • Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen och blanda den med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut potatiskivorna. Sätt plåten i mitten av ugnen 15–20 minuter eller tills potatisen är gyllengul och mjuk. Salta och strö över lite chiliflingor.
  • Blanda majonnäs och citronsaft. Finhacka timjanen (ta inte med det grövsta på timjanstjälkarna) och vänd ner den i
  • majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  • Krydda fisken med salt och stek den i oljan cirka 3 minuter på varje sida. Strö över citronskal och efterstek under lock cirka 3 minuter eller tills fisken är genomstekt.
  • Servera fisken på en bädd av potatis. Toppa med majonnäsen och servera med limeklyftor.

Gör så här

1
8–10 potatisar, t ex King Edward

2
3–4 msk olivolja

3
salt

4
1 krm chiliflakes

5
1 1/2 dl majonnäs

6
1–2 msk färskpressad citronsaft

7
1 knippa timjan (ca 1/4 kruka)

8
peppar

9
4 portionsbitar (à ca 125 g) fiskfilé, t ex torsk eller kolja

10
olja till stekning

11
det yttersta finrivna skalet av en citron

12
1 lime i klyftor till servering