Du behöver

  • 3 morötter
  • 1/2 gurka
  • 1 knippa rädisor
  • 1 tsk råsocker eller strösocker
  • 3 msk risvinäger
  • 450 g nöt- eller lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 3–4 skivor bacon, finhackad
  • olivolja till stekning
  • 3 msk hoisinsås på flaska
  • 4 stora skivor lantbröd

Gör så här

1
Skala och strimla morötterna. Strimla gurkan och rädisorna. Blanda grönsakerna med socker och risvinäger, låt marinera i kylskåp cirka 20 minuter.

2
Blanda färsen med salt, peppar, vitlök och ingefära. Blanda i baconet. Forma färsen till fyra stora avlånga biffar. Stek biffarna i oljan cirka 3 minuter på varje sida. Pensla biffarna med hoisinsåsen.

3
Stek brödskivorna gyllenbruna i oljan. Toppa med biffarna och grönsakerna.