Du behöver
- 3 morötter
- 1/2 gurka
- 1 knippa rädisor
- 1 tsk råsocker eller strösocker
- 3 msk risvinäger
- 450 g nöt- eller lammfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk färskriven ingefära
- 3–4 skivor bacon, finhackad
- olivolja till stekning
- 3 msk hoisinsås på flaska
- 4 stora skivor lantbröd
Gör så här
1
Skala och strimla morötterna. Strimla gurkan och rädisorna. Blanda grönsakerna med socker och risvinäger, låt marinera i kylskåp cirka 20 minuter.
2
Blanda färsen med salt, peppar, vitlök och ingefära. Blanda i baconet. Forma färsen till fyra stora avlånga biffar. Stek biffarna i oljan cirka 3 minuter på varje sida. Pensla biffarna med hoisinsåsen.
3
Stek brödskivorna gyllenbruna i oljan. Toppa med biffarna och grönsakerna.