Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- 2 msk olja
- salt
- 1 knippe rädisor
- 100 g machesallad
- 50 g pecorino
- 75 g tamarimandel (eller rökt mandel)
- DRESSING:
- ½ dl olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk pressad citron
- salt
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2
2. Lägg potatisarna i en ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Baka i ugnen till de mjuknat, cirka 30 minuter. Sätt gärna på grill efter halva tiden.
3
3. Skölj rädisorna och skär i bitar. Skölj salladen. Hyvla osten. Hacka mandeln.
4
4. Blanda allt på ett stort fat.
5
5. Rör ihop dressingen och droppa över.
Rädisor har inte bara en god, pepprig smak, den hjälper också kroppen att producera galla.
538 KCAL PER PORTION
12 g protein, 34 g fett, 45 g kolhydrater