Du behöver
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- olivolja till stekning
- 500 g nötfärs
- 1 1/2 tsk ancho chilipulver
- salt och peppar
- 2 dl öl, gärna mörk
- 1 förp (400 g) färdig tomatsås
- 1 tsk oregano
- 2 burkar (à ca 400 g) bönor,
- t ex vita och kidney
- 2 rutor (ca 20 g) mörk choklad (70 %)
- Till servering
- gräddfil
- bröd eller ris
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i olja utan att de får färg i en gryta i ett par minuter. Ta upp.
2
Bryn köttfärsen med chilipulver i olja så att den får fin färg. Salta och peppra. Lägg tillbaka löken och häll på öl.
3
Tillsätt tomatsås och oregano. Låt puttra ihop i cirka 5 minuter.
4
Skölj bönorna och tillsätt dem. Bryt i chokladen. Låt bönorna bli varma och chokladen smälta. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten. Servera med gräddfil och bröd eller ris.