Du behöver

  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 500 g nötfärs
  • 1 1/2 tsk ancho chilipulver
  • salt och peppar
  • 2 dl öl, gärna mörk
  • 1 förp (400 g) färdig tomatsås
  • 1 tsk oregano
  • 2 burkar (à ca 400 g) bönor,
  • t ex vita och kidney
  • 2 rutor (ca 20 g) mörk choklad (70 %)
  • Till servering
  • gräddfil
  • bröd eller ris

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i olja utan att de får färg i en gryta i ett par minuter. Ta upp.

2
Bryn köttfärsen med chilipulver i olja så att den får fin färg. Salta och peppra. Lägg tillbaka löken och häll på öl.

3
Tillsätt tomatsås och oregano. Låt puttra ihop i cirka 5 minuter.

4
Skölj bönorna och tillsätt dem. Bryt i chokladen. Låt bönorna bli varma och chokladen smälta. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten. Servera med gräddfil och bröd eller ris.