Du behöver
- 4 små grova portionsbröd
- 4 laxburgare
- olivolja till stekning
- salt, svartpeppar
- 4 sallatsblad
- 1 dl matyoghurt
- 75 g smulig får- eller getost
- 4–6 inlagda eller kokta rödbetor
- 4 tunna skivor apelsin
- smörgåskrasse
Gör så här
1
Halvera bröden, rosta dem lätt om du vill. Stek fiskburgarna ett par minuter i varm stekpanna med olivolja, salta och peppra under tiden. Skölj och skaka av sallatsbladen.
2
Mosa samman yoghurt och smulad ost med en gaffel, smaka av med svartpeppar. Skölj lagen av inlagda rödbetor, skiva hela betor.
3
Bygg burgare av i tur och ordning underhalvor bröd, sallat rödbetsskivor och apelsinskivor. Lägg på laxburgare, toppa med ostdressing och klippt krasse. Lägg på överhalvorna.