Du behöver

  • 4 små grova portionsbröd
  • 4 laxburgare
  • olivolja till stekning
  • salt, svartpeppar
  • 4 sallatsblad
  • 1 dl matyoghurt
  • 75 g smulig får- eller getost
  • 4–6 inlagda eller kokta rödbetor
  • 4 tunna skivor apelsin
  • smörgåskrasse

Gör så här

1
Halvera bröden, rosta dem lätt om du vill. Stek fiskburgarna ett par minuter i varm stekpanna med olivolja, salta och peppra under tiden. Skölj och skaka av sallatsbladen.

2
Mosa samman yoghurt och smulad ost med en gaffel, smaka av med svartpeppar. Skölj lagen av inlagda rödbetor, skiva hela betor.

3
Bygg burgare av i tur och ordning underhalvor bröd, sallat rödbetsskivor och apelsinskivor. Lägg på laxburgare, toppa med ostdressing och klippt krasse. Lägg på överhalvorna.