Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 kvistar grov dill
  • 200 g färsk spenat
  • 3 salladslökar
  • 1 tsk (solros)olja
  • 1 msk currypulver
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 dl gräddfil
  • 2 burkar (à ca 200 g) matjessill

Gör så här

1
Skölj och skrapa eller borsta eventuellt potatisen. Koka med dillstjälkarna (spara själva dillvipporna till pynt) i saltat vatten, låt sedan rinna av väl. Skölj spenaten och badda bladen torra. Finhacka det vita på salladslöken (spara det gröna i kylen).

2
Blanda olja och curry med lökhacket i liten skål, täck och mikra 30 + 30 sekunder på högsta effekt, rör om efter halva tiden. Blanda curryn med salt, peppar och gräddfil.

3
Slå bort lagen från matjessillen. Varva potatis i halvor med spenat, sill och currysås på tallrikar. Dillkvist överst.