Du behöver

  • 12 medelstora potatisar
  • 2–3 ägg
  • 2 små lökar, gärna färska
  • 3 msk kapris
  • 1 citron, vältvättad, det yttersta finrivna skalet
  • 3 msk hackad dill
  • 4 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 skivor gravad lax, ca 500 g

Gör så här

1
Skala potatisen och skär den i cirka 1 1/2 cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten cirka 15 minuter. Häll av vattnet och ånga av.

2
Hårdkoka äggen, cirka 10 minuter. Kyl i kallt vatten, skala och skiva äggen.

3
Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Blanda lök, kapris, citronskal och dill i en skål. Blanda i oljan. Salta och peppra. Vänd ner potatis- och äggskivorna försiktigt i såsen.

4
Fördela laxen på tallrikar. Toppa med potatis- och äggsalladen. Peppra.


Kommentar:
Tips! Du kan också variera med
kallrökt lax i bitar eller med varmrökt fisk, som t ex lax eller makrill.