Du behöver

  • 1 gul lök, finhackad
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 2 msk smör
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 1 burk (400 g) passerade tomater
  • 1–2 msk kalvfond
  • 1 dl vispgrädde
  • 1–2 msk tomatpuré
  • ev salt

Gör så här

1
Fräs lök och chili-flakes i smör cirka 3 minuter tills löken mjuknar och börjar få färg.

2
Lägg i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna.

3
Låt koka ihop i cirka 5 minuter. Smaka av med salt om du tycker att det behövs. Späd eventuellt med vatten för lösare konsistens.

4
Servera soppan med ett gott bröd till.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept inskickat av Freddy Persson som har provlagats av Icakuriren. Så här tyckte Malin Ottosson på matredaktionen: “Fin och krämig konsistens med god tomatsmak och lagom chilihetta som värmer gott. Praktisk vardagssoppa med mycket smak och väldigt lite arbete.”