Du behöver

Skagensås:

200 g skalade räkor
1 st rödlök
1 st gräslök knippe
2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 tsk riven pepparrot
saft av 1
1 tsk dijonsenap
worcestershiresås några droppar

Panerad torsk:

4 st torskfilé skinn- och benfria, à cirka 150 g
vetemjöl till panering
3 st ägg
ströbröd till panering
smör och olja till stekning
salt och peppar

Garnityr:

vattenkrasse

Till servering:

broccoli stekt
citronhalvor

Gör så här

1
Skagensås: Skala rödlöken. Hacka lök och gräslök fint, eventuellt även räkorna om de är stora. Blanda med övriga ingredienser till såsen och ställ svalt.

2
Torsk: Panera torskfiléerna i mjöl, därefter uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek i rikligt med smör och olja tills de är frasiga och har fått fin färg, 3–4 minuter per sida. Garnera med vattenkrasse. Servera med skagensås, lite stekt broccoli och citronhalvor.