Du behöver

  • 4 st minutfiléer
  • salt och peppar
  • smör och olja till stekning
  • 8 skiva parmaskinka
  • 8 st salviablad
  • tomatsås
  • 1 st morot stor
  • 1 st bladselleri stor stjälk
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st chili urkärnad
  • 1.5 dl vitt vin
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 tsk strösocker

Salviasmör

10 st salviablad
100 g smör pasta
2 st svampravioli
Parmesan Riven

Gör så här

Krydda och linda in varje filé med salviablad och två skivor skinka. Hacka morot, selleri, lök, vitlök och chili. Bryn kycklingen på båda sidor, först med skinkskarven nedåt, på hög värme tills den fått fin färg. Tag den ur pannan. Fräs grönsakerna tills löken blivit mjuk. Lägg tillbaka kycklingen, slå på vinet och låt koka upp. Tillsätt krossade tomater och socker. Låt sjuda under lock tills allt kokat ihop och kycklingen är genomlagad. Smaka av med salt och peppar. Bryn smöret med salvia tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Koka pastan och sväng sedan runt den med salviasmöret. Servera med kyckling och riven parmesan. Smaklig måltid!