Du behöver
- 12 st formbröd stora skivor
- 2 st tartex vegetarisk pastej
- 1.5 dl bostongurka
- 1 dl ajvar
- 400 g mimosasallad
- 20 skiva ost
Dekoration
rucolasallad
0.5 st gurka
körsbärstomater på kvist
Gör så här
1
Skär bort kanterna på brödet och lägg ut fyra skivor till en stor kvadrat på ett tårtfat.
2
Bred på ett lager vegetarisk pastej och ovanpå det ett lager med bostongurka.
3
Lägg sedan på ett lager med bröd (4 skivor). Bred på nästa pastejtub följt av ett lager ajvar relish. Lägg sedan på ytterligare ett lager bröd.
4
Fördela mimosasalladen överst på tårtan och täck hela tårtan med ostskivor. Dekorera sedan med rucolasallad och skivad gurka och tomat.
Tips: Den som inte vill göra vegetarisk tårta kan välja vanlig leverpastej.
Detta är ett läsarrecept från Åsa Johansson i Södertälje.