Du behöver
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st lagerblad
- 2 msk olivolja
- 1 st tomatsås (350 g)
- 1.5 dl vatten
- 1 st kyckling färdiggrillad
- sugarsnaps eller sockerärter
- 1 dl svarta, urkärnade minioliver urkärnade minioliver
Till servering
1 st matvete (410 g)
1 msk olivolja
1 dl färsk basilika strimlad
Gör så här
1
Skala och skiva lök och vitlök. Fräs dem med lagerbladet i olivolja i en panna i cirka 2 minuter tills de fått lite färg.
2
Häll på tomatsås och vatten. Låt puttra ihop i 2–3 minuter, dra från värmen.
3
Plocka köttet från kycklingen. Skär sockerärterna i breda bitar, vänd ner med kyckling och oliver i såsen. Värm och späd eventuellt med lite extra vatten.
4
Skölj vetet i ett durkslag. Fräs det i olja i en panna i 2–3 minuter. Vänd ner basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera till grytan.
Näringsvärde: Kcal 418, Fett 19 g, Kolhydrater 22 g, Fibrer 8 g