Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- vatten, salt
- dill
- 4–5 salladslökar
- rivet skal av en citron
- 3 stjälkar rabarber
- 1/2 dl strösocker
- 1/2 msk rosépeppar
- 1 msk potatismjöl
- 600 g strömmingsfilé
- kajennpeppar
- cirka 1 dl ströbröd
- smör eller olja att steka
Gör så här
1
Skölj potatisen och koka den i saltat vatten blandat med grova dillstjälkar. Spar vipporna bredvid.
2
Ansa och skölj lökarna och dela dem i 5-centimetersbitar, de tunna bladrören skivas fint.
3
Skiva rabarbern i centimeterkorta bitar, lägg i kastrull med 2 dl vatten, socker och krossad rosépeppar. Koka upp och låt rabarbern småputtra tills den är mjuk. Blanda potatismjöl med ett par matskedar vatten och rör ner i sjudande rabarber. Låt koka upp, ta från värmen och sockra ytan lätt, så den inte skinnar sig.
4
Klipp ryggfenan från fiskfiléerna och lägg dem med skinnsidan upp. Salta, dutta på lite kajenn och fördela det mesta av lökringarna, allt citronrivet och hälften av dillen på hälften av filéerna. Lägg ofylld filé med köttsidan mot fylld filé. Vänd dem i ströbröd och stek strömmingsflundrorna 2–3 minuter på varje sida, på näst högsta värme. Stek lökbitarna bredvid fisken.
5
Dela potatisen och blanda med resterande lök och dillvippor.