Du behöver

  • 2 st tomater
  • 1 st mozzarellaost (ca 125 g)
  • basilika några blad
  • salt och peppar
  • 5 msk smör
  • 4 st ark filodeg (ca 30 x 30 cm)

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur tomaterna, finhacka och krama ur vätskan.

2
Hacka mozzarella och basilika och blanda med tomaten. Salta och peppra.

3
Smält smöret i en kastrull.

4
Pensla filodegen med smält smör och vik ihop på hälften, pensla igen och vik en gång till.

5
Gör likadant med de andra arken. Lägg en liten ost- och tomathög på varje degruta och vik ihop till ett knyte. Pensla lite smör på toppen.

6
Grädda knytena i ugnen cirka 10 minuter.


Kommentar:
Recept och foto: Katarina Nordgren, Tomas Södergren