Du behöver
- 2 st tomater
 - 1 st mozzarellaost (ca 125 g)
 - basilika några blad
 - salt och peppar
 - 5 msk smör
 - 4 st ark filodeg (ca 30 x 30 cm)
 
Gör så här
1
                Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur tomaterna, finhacka och krama ur vätskan.
            
2
                Hacka mozzarella och basilika och blanda med tomaten. Salta och peppra.
            
3
                Smält smöret i en kastrull.
            
4
                Pensla filodegen med smält smör och vik ihop på hälften, pensla igen och vik en gång till.
            
5
                Gör likadant med de andra arken. Lägg en liten ost- och tomathög på varje degruta och vik ihop till ett knyte. Pensla lite smör på toppen.
            
6
                Grädda knytena i ugnen cirka 10 minuter.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Recept och foto: Katarina Nordgren, Tomas Södergren