Du behöver

  • 1 röd chilifrukt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2–3 duttar kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 1 Ă€gg
  • 800 g fast potatis
  • solrosolja att steka i
  • 2 avokador
  • 1 pĂ„se (20 g) guacamole kryddmix
  • 1/2 dl grĂ€ddfil
  • svartpeppar
  • 2 burkar Ă€tfĂ€rdiga (kidney)bönor
  • 2 paprikor
  • 2 tsk (citron)olja
  • 1 msk grĂ€slökshack

Gör sÄ hÀr

1
Halvera, kÀrna ur och finhacka chilin. Blanda mjöl, kajenn och salt i stor bunke, vispa i först halva mjölkmÀngden, sedan resten plus Àgget. Skala och finriv potatisen (gÀrna i maskin) och blanda ner den tillsammans med chilin.

2
Hetta upp plÀttjÀrn och droppa lite olja i varje plÀttform. GrÀdda 1/2 deciliter utbredd raggmunkssmet i varje fördjupning cirka 3 minuter pÄ varje sida pÄ dryg medelvÀrme. Ta upp efter hand.

3
3 Mosa eller mixa inkrÄmet i avokadorna med kryddblandningen. Handrör till sist i grÀddfil. Smaka om mer salt eller peppar behövs.

4
4 Skölj bönorna i sil, lÄt rinna av, Skiva urtagen paprika och blanda i tillsammans med olja, salt, peppar och grÀslök.


Kommentar:
NÀringsvÀrde: Kcal 567, Fett 23 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 12 g