Du behöver
- 4 prt lax à ca 150 g
- 1 dl pesto
- 0.5 dl parmesanost riven
- 3 dl quinoa
- 1 st rödlök
- 2 msk gräslök finskuren
- 60 g spenat färsk
- 0.5 st citron saften av
- salt och peppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Skär en djup ficka i laxbitarna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Fördela peston i fisken och strö över ost.
2
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
3
Baka laxen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills den är
4
genombakad.
5
Skala och skär löken i tunna ringar och rör ner den med gräslök och spenat i quinoan. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Näringsvärde: Kcal 557, Fett 32 g, Kolhydrater 28 g, Fibrer 9 g