Du behöver

  • 4 prt lax à ca 150 g
  • 1 dl pesto
  • 0.5 dl parmesanost riven
  • 3 dl quinoa
  • 1 st rödlök
  • 2 msk gräslök finskuren
  • 60 g spenat färsk
  • 0.5 st citron saften av
  • salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skär en djup ficka i laxbitarna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Fördela peston i fisken och strö över ost.

2
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.

3
Baka laxen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills den är

4
genombakad.

5
Skala och skär löken i tunna ringar och rör ner den med gräslök och spenat i quinoan. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 557, Fett 32 g, Kolhydrater 28 g, Fibrer 9 g