Du behöver

  • 4 st ankbröstfilé
  • 100 g kantareller
  • smör att steka i
  • 1 st rödlök liten
  • 1 st huvud romansallad
  • 70 g mangoldblad
  • dressing
  • 1 st apelsin skal och saft
  • 2 tsk senap söt
  • 0.5 dl rapsolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Torka av ankbrösten med hushållspapper. Låt skinnet sitta och skär rutor i det med en vass kniv. Stek dem i het stekpanna med skinnsidan nedåt. Inget extra fett behövs i pannan. Stek cirka 3 minuter på var sida.

2
Låt köttet steka klart i mitten av ugnen i cirka 10–15 minuter, tills innertemperaturen är 70 grader, använd termometer. Ta sedan ut köttet och låt det vila under ugnsfolie till serveringen.

3
Rensa svampen och skär den i bitar. Stek en kort stund i smör och lägg åt sidan. Strimla rödlöken fint. Riv romansalladen i bitar och skölj sallad och mangoldblad och låt torka. Riv apelsinskal av halva apelsinen till dressingen. Bara det yttersta skalet, inte det vita. Blanda senap, apelsinsaft och skal. Blanda med olja och smaka av med salt och peppar.

4
Lägg sallad, mangoldblad, rödlök och kantareller i en stor bunke och slå på cirka hälften av dressingen. Blanda om ordentligt. Fördela salladen på fyra tallrikar.

5
Skär ankbrösten i skivor och lägg ovanpå salladen. Slå gärna över lite av köttsaften som bildats runt köttet. Servera genast med resten av dressingen i en skål till.