Du behöver

  • 22.5 st färskpotatisar små
  • 1 st dill knippe
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 2 st äggulor
  • salt och peppar
  • 4 st spättafiléer stora
  • smör ca 100 gram
  • 1 st citron skal och saft

Gör så här

1
1. Sätt potatisen på kokning. Salta vattnet och lägg i en dillkvist.

2
2. Blanda ihop mjöl, ströbröd, salt och peppar. Vispa upp äggulorna. Vänd fisken först i äggulorna och sedan i ströbrödsblandningen. Lägg direkt ner i varm panna med smör. Stek ett par minuter på

3
varje sida tills paneringen är gyllen­brun.

4
3. Ta fisken ur pannan och klicka i en stor klick smör. När smöret smält, häll av potatisarna och lägg ner i smöret. Riv över citronskalet och ett par dillkvistar. Strö över

5
en nypa flingsalt. Skaka pannan.

6
4. Ta upp potatisarna. Pressa ner saften från en citron i smöret som är kvar i pannan. Värm på och häll över fisken precis före servering. Garnera med citronklyftor.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 562, Fett 31 g, Kolhydrater 41 g, Fibrer 3 g