Du behöver

  • 550 g kycklingfiléer Kronfågel
  • salt och peppar
  • 4 skiva kallrökt skinka stora, eller 8 mindre skivor
  • smör till stekning

Tomatsalsa:

0.5 kg plommontomater väl mogna
1 st röd chilifrukt
1 st hackad rödlök
0.5 dl olja
2 msk vit balsamvinäger
0.5 dl örtkrydda hackad, valfritt t ex timjan, oregano, persilja, gräslök etc

Garnering:

koriander

Gör så här

1
Salta och peppra filéerna. Linda in dem med skinkan och bryn dem i runt om i panna. Efterstek dem i ugnen i ca 200°C i ca 20 minuter tills kycklingen är färdig. Köttsaften ska vara ofärgad när den är färdig. Grovhacka tomaterna, kärna ur chilifrukten, ta bort cellväggar och hacka den fint. Blanda samman tomater, chilifrukt, rödlök med olja och balsamvinäger. Vänd ner örtkrydda. Bottna en form med kokt ris, lägg på kycklingfiléer och skeda över tomatsalsan. Servera en sallad till.

2

3
Smaklig måltid!