Du behöver

  • 10 st rödbetor små
  • 200 g sidfläsk rimmat, i bit
  • 1 st kvist rosmarin de hackade bladen
  • 160 g salladsblad t ex fransk blandning
  • 300 g chèvre i 4 skivor
  • 2 skiva surdegsbröd delade på mitten
  • dressing
  • 3 tsk dijonsenap
  • 3 tsk honung
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt, nymalen svartpeppar nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Tvätta rödbetorna och koka dem mjuka i saltat vatten. Skala och klyfta dem sedan.

2
Skär bort svålen från sidfläsket och tärna det, stek knaprigt och låt rosmarinen steka med mot slutet. Låt rinna av på hushållspapper.

3
Skölj salladen, och slunga den torr. Sätt ugnen på grill. Lägg chevreskivorna på brödskivorna och grilla till fin färg.

4
Vispa ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar.

5
Vänd ihop salladsbladen med hälften av dressingen, lägg upp på fyra tallrikar. Lägg på klyftade rödbetor, grillad chevre och sidfläsk. Ringla resten av dressingen över.