Du behöver

  • 8 st persikor vit sort eller vanlig olivolja till grillning
  • 2 st buffelmozzarella klumpar
  • 1 st rödlök strimlad
  • 1 dl oliver av god kvalitet
  • flingsalt
  • svartpeppar nymalen
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk flytande honung

Gör så här

1
Dela, kärna ur och skär persikorna i centimetertjocka klyftor. Pensla dem lätt med olivolja på båda sidor och grilla hastigt så att de får ett fint grillmönster.

2
Lägg klyftorna på ett fat och riv över mozza­rellan och rödlöksstrimlorna. Fördela oliverna över och strö på några nypor flingsalt. Dra ett par varv med pepparkvarnen.

3
Vispa ihop olja, balsamvinäger och honung och skeda över. Serveras ljummen eller avsvalnad, men inte kyld.


Kommentar:
Recept ur kokböckerna ”Jamie grillar”, ”BBQ” och ”Fixa grillen”.