Du behöver

  • 400 g Kronfågel kycklingfärs
  • Matfett till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1/2-1 hackad röd pepparfrukt utan kärnor
  • 500 g krossade tomater
  • 1 röd paprika i tärningar
  • Kött/grönsaksbuljong från fond eller tärning
  • salt
  • peppar
  • oregano
  • paprikapulver etc.
  • 1 burk vita bönor (ca 400 g)
  • 1 knippe timjan
  • Tillbehör
  • Vitt lantbröd

Gör så här

Tillagning Bryn färsen smulig i matfett. Tillsätt lök/vitlök som får puttra med tills den mjuknat. Krydda. Tillsätt resterande ingredienser utan bönorna. Späd ev med buljong och låt puttra samman till en mustig röra. Blanda i bönorna och smaka av med mera kryddor. Rör ner hackad timjan eller valfri örtkrydda. Servera med endast bröd eller komplettera med kokt ris eller pasta. Smaklig måltid!