Du behöver

  • 4 Kronfågel kycklingfiléer
  • ca 600 5-6 port potatismos med äggula
  • Sås
  • ½ gul lök finhackad
  • 200 g blandad svamp (shitakesvamp, kantareller, champinjoner) + ca 100 g till garnering
  • Ca 1 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt och vitpeppar
  • Garnering
  • Hackad persilja

Gör så här

1
Bryn kycklingfiléerna väl runt om i het panna med smör.

2
Krydda med salt och peppar. Efterstek på svag värme i ca 15

3
min under lock tills de blir precis färdiga. Låt svalna.

4
Stek svampen och löken tills vätskan dunstat, krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten och grädde, låt koka ihop i 10 minuter eller längre om du har tid, smaka av och red av med maizena snabbredning till önskad konsistens.

5
Spritsa potatismoset i smorda portionsformar, lägg i skivade kycklingfiléer. Så här långt kan du förbereda.

6
Vid servering blandas hackad persilja ner i såsen som fördelas över kycklingfiléerna i formarna, gratinera i 225° C tills allt har fått fin färg. Stek under tiden garneringssvampen hastigt i panna men inte längre än de har sin form kvar och toppa formarna med svampen. Strö över hackad persilja.

7
Smaklig måltid !