Du behöver
- 4 skiva biff utskuren, ca 2 cm tjocka
- 1 tsk szechuanpeppar mortlad
- flingsalt
- 1 pkt sparrisbroccoli eller 1 stånd broccoli
- 1 pkt haricots verts
- 6 st salladslökar
- 2 st pak choi
- smör och olja till stekning
- sås
- 0.5 st thaichili finhackad
- 2 st vitlök finrivna
- 7 cm ingefära skalad riven
- 3 msk japansk soja
- 1 st lime saften
- 2 msk honung
- 2 msk hoisinsås
Gör så här
1
                Torka av köttet, gnid in det med szechuanpeppar och salt.
            
2
                Sköl och ansa grönsakerna. Skär broccolin i buketter, skär lökarna i tre delar, klyfta pak choyen.
            
3
                Rör samman alla ingredienserna till såsen i en skål.
            
4
                Hetta upp en stekpanna med smör och olja ordentligt, lägg i köttet när den är riktigt het och smöret har tystnat. Stek 1 minut per sida (längre om du vill ha mindre rött kött), lägg över på en tallrik och ställ att vila på spisen. Stek sedan grönsakerna i olja, först broccoli och bönor ett par minuter, sedan även salladslökar och pak choy ett par minuter till. Häll över såsen och låt allt bli hett.
            
5
                Skiva köttet och servera det med grönsaker, ris och plockade korianderblad.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            







Till servering: nykokt jasminris och färska korianderblad