Du behöver

  • 2 dl pickles
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 1 msk kapris
  • 1 msk gräslök finskuren
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 st rödspätta à 300–350 g
  • salt
  • rågmjöl
  • smör till stekning

Till servering

citronklyftor
potatis kokt eller pressad

Gör så här

1
Hacka picklesen ganska fint. Rör ner den i majonnäsen tillsammans med curry, kapris och gräslök. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt gärna stå kallt och dra någon timme innan det är dags att äta.

2
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och torka spättorna ordentligt. Salta dem på båda sidor och vänd i rågmjöl.

3
Hetta upp en stor stekpanna och stek dem en i taget i rikligt med smör och rapsolja. Lägg den tjocka sidan nedåt först, stek i 2 minuter, vänd och stek på andra sidan lika länge. Ös den stekta sidan med fettet under stekningen. Lägg upp på en plåt.

4
När alla rödspättor är stekta eftersteks de i ugnen i cirka 10 minuter. Serveras med remoulad-såsen, citronklyftor och kokt eller pressad potatis.


Kommentar:
Tips! Rödspätta säljs oftast flådd, om inte så be din fiskhandlare om hjälp.