Du behöver

  • 1 stor kyckling
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 cm färsk ingefära
  • 2 stora tomater
  • 1 stor grön paprika
  • 1 gul lök
  • saften av 2 limefrukter
  • salt och peppar
  • 3 dl kokosmjölk

Gör så här

1
1. Dela kycklingen i minst 8 bitar och lägg dem i en traktörpanna eller vid stekpanna med hög kant och lock.

2
2. Lägg skalade vitlöksklyftor, skalad och grovhackad ingefära, skivade tomater, delad och rensad paprika samt skalad och klyftad gul lök i en matberedare. Mosa ingredienserna väl samman.

3
3. Späd med limesaft (riv skalet av frukterna innan de pressas, skalet blandas i färdigkokt ris före servering).

4
4. Häll moset över kycklingbitarna. Täck med lock och koka på svag värme 45-60 minuter tills kycklingbitarna är genomkokta, inget rött invid benet. Tillsätt lite vatten ifall moset kokar torrt.

5
5. Ta upp kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat och håll varmt under folie.

6
6. Späd moset i pannan med kokosmjölk (det går åt en burk ca 400 g, men ta bara det tjockaste av vätskan). Koka in tills såsen blir simmig. Smaka av med salt och peppar.

7
7. Pensla kycklingbitarna med lite av såsen och grilla högt uppe under ugnsgrillen tills ytan fått lite färg. Servera med såsen bredvid, kokt ris med rivet limeskal.