Du behöver

  • 1 kg ansad färskpotatis
  • 1 knippe ansade småmorötter
  • 1 kvist dill eller persilja
  • vatten, salt
  • 1/2 liter färska kantareller
  • 2 msk smör
  • nymalen (svart)peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl matlagningsgrädde + mjölk
  • (kinesisk) soja
  • 500–600 g byxade abborrfiléer
  • 1 ? dl vetemjöl
  • smör till stekning

Gör så här

1
Lägg potatisen i rymlig kastrull, ställ med morötterna på högkant vid kastrullsidan. (Tjockare morötter kan gott längsklyvas först.) Slå på vatten, tillsätt 2 tsk salt per liter vatten, lägg i grön kvist. Koka upp på högsta värme under lock, sänk sedan till medelvärme och sjud under lock.

2
Efter 2–3 minuter kan morötterna fiskas upp, potatisarna behöver längre tid. Ansa och dela svampen, fräs den i smör i såskastrull. Salta och peppra under tiden. Strö på mjöl, rör om och späd med grädde och/eller mjölk. Låt koka upp och sjuda 3 minuter under omrörning. Sätt färg och smak med soja, salt och peppar. Vänd de benfria filéerna i vetemjöl precis innan några i taget läggs i smörbubblande, het stekpanna. Stek 2–3 minuter på varje sida.